Cinsiyet : Nerden : http://twitter.com/ErenAlg Yaş : 39 Mesaj Sayısı : 13679 Başarı : 1482582 Rep Gücü : 7771
Konu: Gezegen Yapımı (Resimli Anlatım) 17/1/2010, 17:06
Yeni bi döküman acıyoruz ,boyutları istediginiz gibi girebilirsiniz ben 800*600 seçtim.. Daha sonra D ye basarak renkleri 0 lıyoruz ve Alt+Backspace kısayolu ile backgroundumuzu siyah yapıyoruz.. Daha sonra Ctrl+Shift+N kısayolu ile yeni bir layer oluşturuyoruz ve backgroundun sag veya soluna (size kalmış) "Elliptical Marquee" tool kullanarak shift tuşuna basılı tutuyoruz ve güzel bi toparlak çiziyoruz [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Ben sag tarafa çizdim aşagıdaki gibi..daha sonra dairenin üstünde sag tıklayıp fill diyoruz ve white seçenegini secerek dairenin içinin beyaz olmasını saglıyoruz.. [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] dairemizi şekillendirmeye başlıyoruz; ilk olarak Inner Shadow ekliyoruz Layer > Layer Style > Inner Shadow.. Blend Mode u Multiply olarak ayarlayıp opacityi 100 yapıyoruz rengimiz siyah olacak.. "Angle", "Distance", "Choke" ve "Size" özelliklerini kendi seçiminize göre değiştirebilirsiniz yeterki gezegenmiş gibi olsun sonunda odun gibi durmasın yani [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ben ayarları aşagıdaki gibi yaptım.. [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bu basamakta Inner Glow uyguluyoruz Layer > Layer Style > Inner Glow.. Blend Mode: Multiply Opacity: 40% Color: Black Technique: Softer olacak şekilde degerleri giriyoruz. Geriye kalan Choke ve Size seceneklerini yine bi önceki basamaktaki gibi ortama ayak uyduracak şekilde yapıyoruz.. Contour: Linear da kalmalı, Range: 50% Jitter: 0% [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] dairemizin bir gezegene benzemesi için Pattern Overlay uyguluyoruz Layer > Layer Style > Pattern Overlay.. Blend Mode: Normal Opacity: 100% Pattern: Clouds (ss de belli edeceğim) Scale: yine bu ayarı artırmak suretiyle dairemizi adam akıllı bir gezegen haline getiriyoruz Link with Layer: Seçili olacak.. [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] bu basamakta Drop Shadow uyguluyoruz Layer > Layer Style > Drop Shadow.. Blend Mode: Screen Colour: isteginiz bi rengi uygulayabilirsiniz (ben turuncu bir ton uyguladım #FFAA16) Bu rengi not alın çünkü az sonra tekrar lazım olacak [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Opacity: 100% "Angle", "Distance", "Spread", "Size" yine bu secenekleri istediginiz gibi girebilirsiniz maksat gezegen olsun [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] (benim girdigim degerler asagıda ki ss de) Contour Linear da kalmalı Noise: 0% [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] sona dogru yaklaşıyoruz [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] gezegenimizin rengini verecegiz Color Overlay uygulayarak.. Layer > Layer Style > Color Overlay.. Blend Mode: Screen Colour: Az önce Drop Shadow da kullandıgımız rengi tekrardan giriyoruz Opacity: Bu secenegi yine göz kararı yapıyoruz ortama ayak uyduruyo yani [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Select > Deselect dedikten sonra ilk başta siyah background verdigimiz layer a dönerek Add Noise filter uyguluyoruz hani uzay ya biraz noktalı falan olsun hesabı [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Filter > Noise > Add Noise diyoruz.. Amount: 4% siz istediginiz degeri girin yinede göz kararı yani [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Distribution: Gaussian seçili olacak Monochromatic: işaretlenmiş olacak [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] geldik son darbeye Ctrl+Shift+N kısayolu ile yeni bir layer yaratıyoruz ve Clouds filter uyguluyoruz Filter > Render > Clouds.. oluşturdugumuz bu layerın Blending Modu unu Screen olarak ( bu önemli ) ayarlıyoruz. Opacity : 50% giriyoruz. Layer 2 seçiliyken Ctrl+U ile renk veriyoruz arka fonumuza.. Ben hesapta Cehennem vari bir renk verdim cok sıcakmıs gibi oldu [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Kendi hayalgücünüze baglı olarakta rengi kendiniz belirleyebilirsiniz.