Konu mankenimiz Hilary Duff ( [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
) Seçtiğim 3 resmini photoshop'ta açıyorum efenim.Bu resimleri üzerine
yerleştireceğim bir boş sayfa daha açıyorum ayrıca.Boyutlarını 700 x
160 yaptım ben siz keyfinize göre taklılın..
Daha sonra sol taraftaki araç kutusunda zemin rengi olarak siyahı seçtim ( [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] )
Ahanda şöyle ;
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Rengi ayarladıktan sonra yine araç kutusunda Paint Bucket Tool'u seçiyoruz ve kalbiniz kadar temiz olan sayfayı siyahla dolduruyoruz.
Şimdi bu siyah sayfaya monte edeceğimiz ilk resmi seçelim.Seçim
işlemini kaba taslak Lasso tool'la yapabilirsiniz.Zaten daha sonra
temizleme işlemini yapıcaz.
Ahanda seçim olayı;
Seçimi tamamladıktan sonra CTRL+X kısa yolunu kullanarak
seçili bölgeyi kesiyoruz.Siyah sayfayı açıp CTRL+V kısa yoluyla resmi
yapıştırıyoruz.Daha sonra CTRL+T kısa yoluyla resmi siyah sayfaya göre
ayarlıyoruz.Enini boyunu şeklini şemalini ..vs (Ayarladıktan sonra
açılan pencerede Apply'yi tıklayacaksınız [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
)Resmi gelişine kestiğimiz için etrafını temizleyelim şimdi de.Eraser
Tool'u seçip sağını solunu iyice bi temizleyelim.İz falan kalmamasına
dikkat edin [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] İşinizi temiz yapın[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Seçtiğiniz diğer resimleri siyah sayfaya istediğiniz gibi monte edin.Ve
etraflarını temizleyin.Layer penceresinde her resim için var olan layer
pencerelerindeki [i]opacityleriyle oynadım ben biraz.Biraz silik gözüksünler diye
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Opacity nedir? Sözkonusu unsurun (Yani burda resmin) saydamlığına karar verdiğimiz elle tutulmayan ama gözle görülen birşeydir
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Eveeet..Resimler yerini ve şeklini aldığına göre şimdi sıra geldi artistik işlemlere
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Konu mankeninin ismini yazmadan olmaz dimi
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Yazalım
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Yazmak için
Hortizonal Type Tool'u seçiyoruz.Ve yazıyı yazmak istediğimiz alanın seçimini yapıyoruz..
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Yazıyı da yazdıktan sonra brushlarla biraz süsleyelim bari
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Ben her photoshopta bulunan brushları kullandım,benimkileri canınız çekmesin diye
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Bitmedi
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Şimdi biraz rengiyle oynayalım atraksiyon olsun
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] CTRL + B kısa yoluyla açılan pencereye şu değerleri girdim.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Rengini aldıktan sonra kaydedip kapatıyoruz.Çerçeve yapmak için tekrar
açıyoruz.Ve üstte Windows/Actions'a tıklıyoruz.Actions penceresindeki
Frames dosyasında Strokes Frame'i işaretleyip pencerenin altındaki
ilerlet anlamındaki oka tıklıyoruz.
Şöyle ;
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Çerçeve de oldu bu kadar şatafat yeter
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Elimize sağlık kolay gelsin.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Takıldığınız yer varsa ( ki sanmıyorum
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]) yazın cevaplayalım
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Banner'ın son hali......