Misafir Misafir
| Konu: Metro 2033 15/2/2010, 09:14 | |
|
Bugün kendime yeni bir bilgisayar bakmak üzere bir alışveriş merkezine gittim. Bilgisayarım gerçekten eskimişti, beş senedir kullanıyordum. Bilgisayarlardan birine bakarken monitörde daha önce hiç görmediğim, duymadığım bir oyunun fragmanına rastladım: Metro 2033. 2 dakikalık fragmanı izledim. Efektler, oyun motoru gerçekten etkileyiciydi. Eve döndüğümde biraz araştırdım oyunu. Anladığım kadarıyla oyun PC’ye Kasım 2008′de çıkmış fakat PS3′e 2009′da gelecekmiş.
Araştırmalarımın devamında birkaç inceleme buldum. Şimdi sizi farklı kaynaklardan derlediğim incelemelerle başbaşa bırakıyorum. Yazının sonunda izlediğim fragmanı siz de izleyebilirsiniz.
Oyun Rus yazar [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]‘in aynı adlı romanından esinlenerek hazırlanmış. Oyunun geçtiği alan ise Moskova, Rusya [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]‘daki gibi bir senaryo karşılıyor bizi: Yeryüzünün yüksek radyasyona maruz kaldığı zamanlar.. İnsanlar artık yer yüzünde yaşayamamaktadır ve yeryüzünde sadece yoğun radyasyona maruz kalarak mutasyona uğrayan canlılar ve aynı şekilde bitki örtüleri vardır. Moskovalılar 20 yıldan beri yeryüzünde kendilerinden başka canlıların bulunup bulunmadığının cevabını aramaktadırlar. Kullanılmayan metro, artık rus halkının yeni yaşam alanı, metro durakları ise yeni şehirleridir. Her istasyon, bir ülke, bir hükümet, bir ordu haline gelmiştir. Tüm bu sorunların çözümü belki yüzeyde, belki de gizli askeri yeraltı laboratuvarlarında bulunabilir. Kim bilir…
Metro 2033: The Last Refuge Tanıtım Videosu
Metro 2033: The Last Refuge Fotoğrafları
|
|