Çizeceğimiz karakterin önizlemesi.
Adım 1Öncelikle yeni bir Photoshop dökümanı oluşturuyoruz. (File > New) İsteğe göre boyutu belirliyoruz. Ben Onlayn.org’da yayınlayacağım için blogun genişliğine uyması için 647 x 647 piksel boyutlarında bir döküman oluşturdum.
Oluşturduğumuz dökümanın arkaplanını (karakterden ayırmak için) hafif kirli beyaz bir renk ile boyuyoruz. Ben
#f4f4f4 kullandım.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 647x647 and weights 125KB. |
Adım 2Pen Tool (P)’u seçip, yüz rengini belirledikten sonra bir kafa şekli çiziyoruz. Üst kısımları saç kapatacağı için o kadar önemli olmasa da çene ve yanak bölgelerini şekillendirirken dikkat etmekte fayda var.
Renk: #fad7bf[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 647x647 and weights 63KB. |
Adım 3Kafa şeklinin etrafına bir çerçeve çiziyoruz. Bunun için
Stroke (Layer > Layer Style > Stroke) kullanacağız.
Renk: #000000, Kalınlık: 5 px[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 647x647 and weights 74KB. |
Adım 4Hemen oluşturmuş olduğumuz kafa görselinin üzerine yüze ışık vuruyormuşcasına daha ufak bir gölge çiziyoruz.
Renk: #f2cfb6[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 647x647 and weights 78KB. |
Adım 5Çene bölgesine de daha koyu bir renkte, küçük bir gölge çizebiliriz.
Renk: #efc8ae[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 647x647 and weights 71KB. |
Adım 6Yine kafa görselinde olduğu gibi Pen Tool ile bu sefer kafa katmanının arkasında kalacak şekilde bir kulak çiziyoruz ve çerçeveliyoruz.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 647x647 and weights 75KB. |
Adım 7Aynen kafayı çizerken yaptığımız gibi kulaktan daha küçük bir görsel ile içini gölgelendirebiliriz. Gölgeyi çizdikten sonra
Brush (B) ile kulağa benzeyene kadar içine rastgele çizikler atıyoruz.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 647x647 and weights 75KB. |
Adım 8Çizdiğimiz kulağı diğer tarafa kopyalıyoruz. Kopyalamanın en kolay yöntemi;
Alt tuşu basılıyken nesneyi sürüklemektir. Diğer tarafa kopyaladığımız kulağın yönünü “Flip Horizontal” ile değiştiriyoruz. (CTRL T > Sağ tuş > Flip Horizontal)
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 647x647 and weights 96KB. |
Adım 9“Rounded Rectangle Tool” ile
Radius değeri
50‘yken bir göz çiziyoruz.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 647x647 and weights 84KB. |
Adım 10Pen Tool (P) ile gözün üstüne ve altına siyah çizgiler çekiyoruz. Bu gözü daha belirgin kılacaktır.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 647x647 and weights 85KB. |
Adım 11Ellipse Tool ile gözün ortasına bir daire çiziyoruz. 4 piksel siyah stroke verdikten sonra tekrar Layer Style’dan, bu sefer “Color Overlay” ile içini dolduruyoruz. Ben kahverengi kullandım.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 647x647 and weights 85KB. |
Adım 12“Ellipse Tool” seçiliyken bu sefer göz bebeği içine küçük siyah bir daire çiziyoruz.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 647x647 and weights 86KB. |
Adım 13Göz bebeğinin sağ üst köşesine aynı boylarda beyaz bir daire çizip bulanıklaştırıyoruz. (Filter > Blur > Blur More) İsteğe bağlı, gözün arka zeminine yüzde olduğu gibi daha ufak bir gölge çizebiliriz. Bunun için gözün en arka katmanını seçerek kopyalıyor ve küçültüyoruz, beyazdan biraz koyu bir renk ile içini dolduruyoruz.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 647x647 and weights 87KB. |
Adım 14Gözü tamamladıktan sonra göze ait tüm katmanları seçerek gözü diğer tarafa kopyalıyoruz. Katmanları gruplar halinde arşivlemek daha düzenli olacaktır. Bunun için tüm göz katmanları seçiliyken
CTRL G tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz. Oluşturulan klasöre çift tıklayarak adını değiştirmeniz de mümkün. (Örneğin; “Göz”)
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 647x647 and weights 91KB. |
Adım 15Ağız, yüzdeki en basit bölge. Pen Tool ile beyaz arkaplan ve 3 piksel siyah Stroke’a sahip ağzımızı çiziyoruz.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 647x647 and weights 96KB. |
Adım 16İçine daha küçük boyutlarda, hafif koyu beyaz bir gölge çiziyoruz.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 647x647 and weights 95KB. |
Adım 17Pen Tool ile burun deliklerini ve gölgesini çiziyoruz.
Renk: #a67d63[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 647x647 and weights 97KB. |
Adım 18Artık detaylar üzerinde fazla durmuyorum. Deliklerin içini daha koyu bir renkle dolduruyoruz. Yine Pen Tool (P).
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 647x647 and weights 97KB. |
Adım 19Kaşları da Pen Tool ile kabaca çiziyoruz.
Renk: #000000[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 647x647 and weights 103KB. |
Adım 20Sıra geldi saça. 19 adımdır saçsız olan karakterimize güzel bir saç kazandıralım. Yine Pen Tool’u alıp keyfimize göre bir saç çiziyoruz. Dağınık bir saç tercih ettim ben. Yeni uyanmış erkek saçı da denebilir. Neyse fazla çene çalmadan, 5 piksel Stroke ve gri arkaplanlı saçımızı çiziyoruz.
Renk: #505050[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 647x647 and weights 135KB. |
Adım 21Saça şimdi de bir gölge çizeceğiz. Pen tool ile saçı iyice siyaha doyuruyoruz.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 647x647 and weights 151KB. |
Adım 22Saçın ardından sıra geldi gözlüğe. Zevkimize göre gözlüğü de çiziyoruz.
Renk: #000000[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 647x647 and weights 137KB. |
Adım 23Pen Tool ile gözlüğe cam çiziyoruz ve
Shape‘e dönüştürüyoruz. (Layer > Rasterize > Shape)
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 647x647 and weights 133KB. |
Adım 24Shape’e dönüştürdüğümüz gözlük camlarının bulunduğu katmana sağ tıklıyor ve
“Select Pixels” ile cam alanını seçiyoruz.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 647x647 and weights 171KB. |
Adım 25Aşağıdaki gibi bir görüntü elde etmiş olmamız gerekiyor.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 647x647 and weights 136KB. |
Adım 26Gözlük camı seçili haldeyken Layer penceresinden çerçevenin bulunduğu katmana tıklıyoruz. Şimdi cam bölgesini gizlemek için “Layer > Layer Mask > Hide Selection” yolunu izliyoruz. Bu işlemin ardından karakterimiz aşağıda gördüğünüz son halini almış olacak.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 647x647 and weights 143KB. |
SonuçHepsi bu kadar. Karakterimiz hazır. Dilediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Çok kolaymış, değil mi?