Metin2 Private Serverler, Metin2 Private Serverlar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli]

2 posters
YazarMesaj
dede25
7.Seviye Üye
7.Seviye Üye
dede25

Başarı : 715534
Rep Gücü : 524

Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli] Empty
MesajKonu: Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli]   Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli] I_icon_minitime15/5/2010, 10:49

Evet arkadaslar yaptığım adımları dikkatle izleyin.

Programın Kurulumu:
Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli] 012wt
İlerliyoruz ve sözleşmeyi kabul ediyoruz (standart prosedürler)
Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli] 021ox
Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli] 038kd
Devam ediyoruz ve install ı tıklıyoruz , program yükleniyor...
Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli] 047mo
Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli] 052al
Ve kurulum bitti.
Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli] 061mj
Başlat menüsünden programı çalıştırıyoruz.
Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli] 071dw
Ve iki pencere açılıyor.
Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli] Wol_errorBu resim yeniden boyutlandırılmış. Orijinal boyutu olan 667x702 ile görüntülemek için tıklayınız.
Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli] 083dh

New Virtual Machine Wizard kutusunda ilerliyoruz.Sanal pc mizin temelini artık atabiliriz.
Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli] 095oc
Create a virtual machine i seçip yeni sanal pc mizi oluşturuyoruz,bir sonraki adımda ona bir isim vereceğiz..
Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli] 102jw

isim bölümünü doldurduktan sonra Browse u tıklayarak yeni sanal pc mizin konfigürasyon ayarlarının yerini seçiyoruz ve bir sonraki aşamaya geçiyoruz..İşletim sistemi seçimi yapıyoruz.Linux kullanacaksak other ı işaretlemeyi ihmal etmiyoruz.

Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli] 110by

Sanal pc mize yükleyeceğimiz işletim sistemini seçiyoruz ve ilerlemeye devam ediyoruz.

Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli] 127mu

Bir sonraki aşamada ise sanal pc mizin kullanmasını istediğimiz ram miktarını ayarlayacağız
Tavsiye edilen miktarı 32 olarak görüyoruz ve seçip ilerliyoruz.İstersek Adjustin the ram seçeneğinden Ram miktarını arttırabilir ya da azaltabiliriz.

Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli] 133lq

Daha sonra kullanacağımız sanal Harddiskimizi oluşturuyoruz.Bu aşamada sanal harddiskimizin yerini Browse seçeneğiyle seçebiliriz.Dosya adını da değiştirebiliriz ancak *.vhd olan uzantısını Kesinlikle değiştirmiyoruz...!
Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli] 143yv

Ve işte sanal bilgisayarımız biosuyla harddiskiyle herşeyiyle başlamaya hazır artık.
Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli] 156za

Virtual Pc Console da sanal makinemiz “not running” olarak görünüyor.Start a tıklayarak “power” butonuna basıyoruz...Bu arada Virtual Pc Console ikonumuz aşağıda yerini almış görünüyor.

Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli] 166jv

Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli] Wol_errorBu resim yeniden boyutlandırılmış. Orijinal boyutu olan 832x465 ile görüntülemek için tıklayınız.
Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli] 174fu

Bundan sonra tıpkı yeni bir bilgisayarda yapılması gereken işlemleri yapıyoruz.
Harddiskimiz fabrikadan yeni çıktığı için  Fdisk,format vs.ve işletim sistemimizi yüklüyoruz.

Penceredeki sekmelerden Action da Tam ekran modu,reset gibi işlemleri yapıyoruz.

Edit sekmesinde Settings bölümünde ayarlara ulaşıyoruz.Sanal harddisk,sanal ekran kartı ve sanal ağ bağlantısı ayarlarını kontrol edebilir,üzerinde değişiklikler yapabiliriz.
Cd ve Floppy sekmelerinde ise kullanılmasını istediğimiz fiziksel sürücüleri seçebiliyoruz.Sanal cd sürücülerini kullanılmak üzere atama yapabiliyoruz.Örneğin Virtual cd ya da Daemon Tools programıyla oıluşturduğumuz sürücüleri kullanmak istediğimizde sürücü harfiyle buradan seçiyoruz.Floppy imajı kullanmak istersek onu da bu sekmeden seçebilirsiniz.
Bu arada sanal pc niz açıldığında del tuşuyla biosuna girebileceğinizi de hatırlatmakta yarar var .

+REP "E İHTİYACIM VAR VERİRSENİZ MUTLU OLURUM Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli] 109698
koti42
55.Seviye Üye
55.Seviye Üye
koti42

Başarı : 8857385
Rep Gücü : 2891

Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli] Empty
MesajKonu: Geri: Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli]   Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli] I_icon_minitime15/5/2010, 16:19

BİLMEYENLER İÇİN GÜZEL PAYLAŞİM

Biliyorum yeri degil ama bilgilendireyim::Virtual Pc kurulum ve kullanım [resimli]
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ARKADASLAR YERI DEGIL KIZACAKSINIZ BILIYORUM