Metin2 Private Serverler, Metin2 Private Serverlar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol

Neden en çok oynanıyor

YazarMesaj
tolstoy23
3.Seviye Üye
3.Seviye Üye
tolstoy23

Başarı : 145402
Rep Gücü : 13

Neden en çok oynanıyor Empty
MesajKonu: Neden en çok oynanıyor   Neden en çok oynanıyor I_icon_minitime8/1/2010, 13:03

<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0>

<TR>
<td>OGAME

</TD>
<td class=eyes></TD></TR></TABLE>

<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%">

<TR>
<td>8/8/2008 - Üyelik ve Başlama Taktikleri

Üye olma kısmını hızlı geçmek istiyorum çünkü belkide Dünya'nın en kolay üyelik sistemi ogame'dedir.
Önce [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] giriyoruz ondan sonra:

Ondan sonra karşınıza basit bir ekran gelecek:
E-posta adresine gelen Aktivasyon mailine tıkladıktan sonra artık oynamaya başlayabiliriz...

Binalar

Metal Madeni:

Ogame'in açıklaması:
Gemi ve bina insaatinda kullanilan olmazsa olmaz hammaddelerin en önemli kaynagi.Metal en ucuz hammadde oldugu için ayni zamanda en çok kullanilani da.Metal üretimi için fazla enerji harcamak gerekmiyor. Madenler büyüdükçe yüzeyden derine inerler .Daha derin ve de büyük madenler sayesinde daha fazla metal çikarilabilir ve böylece üretim de artar. Yalniz daha büyük madenlere daha fazla enerji ayirmak gerekir.

İşe Yarar Açıklama:
Metal mantıken içinde metal bulunması gereken her türlü birim için şart koşulmuş... Saldırı amaşlı gemilerin hepsinde, maden ve binaların %90'ında, savunmaların yine hemen hemen tamamında vardır. Üretimi en kolay madendir. Çok berektlidir, bir süre sonra metal deposu basmaktan bıkarsınız ve de gereksiiz harcamalarda kullanırsınız... Ayrıca askeri araştırmaların çoğunda yine metal kullanılır... Ayrıca diğer madenlere göre çok daha az enerji tüketir...

Kristal Madeni:

Ogame'in Açıklaması:
Elektronik insaat malzemesi ve alasim için gereken hammaddelerin en önemli kaynagi. Kristal cikarilirken gereken enerji metal cikarilirken gereken enerjinin neredeyse iki katidir ve buna göre de kristal metalden daha degerlidir. Tüm gemi ve binalarin kristal ihtiyaci vardir. Ne yazik ki gemi yapimi icin cok gerekli olan bu degerli kristaller metalde oldugu gibi ancak daha derinlere indikce büyük miktarlarda cikartilabilir.Daha saf ve büyük kristale ulasabilmek icin metalde oldugu gibi bu madende de mutlaka maden ocaklarinin kademelerinin yükseltilmesi gerekmektedir.

İşe Yarar Açıklama[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]:
Kristal daha çok elektronik işlerde kullanılıyormuş havası verilmiş Ogame'de. Ve bunla bağlantılı olarakta kristal içermeyen araştırma yok (galiba[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.])... Aynı zamanda gemilerinde hepsi kristal istiyor ama az... Savunmalarda bazı mekanizmalar istemiyor neden anlamadım... İstemeseler daha iyi... Kristalin enerji tüketimi biraz daha çok (metale göre)...

Deuterium Sentezleyicisi:

Ogame'nin Açıklaması:
Deuterium bir cesit agir sudur. Bu sebeple madenlerde oldugu gibi daha derinlerde daha fazla miktarda bulunmaktadir. Daha derinlere ulasilabilmek icin Sentezleyicinin gelistirilmesi ve kademelerinin arttirilmasi sarttir. Deuterium neredeyse tüm gemilerde, tüm arastirmalarda, Galaksinin incelenmesinde ,ayrica Radar Istasyonu-Taramasinin calismasinda cok önemli bir rol oynar.

Ayrıntılı Açıklama:[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Öncelikle benim işimi kolaylaştırcak bir bilgi veriyim: deuterium'u çoğu kişi deu ve ya deut olarak kullanır ayrıca okunuşu (döteryumdur ama kimse kullanmaz[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ). Deut. en çok gemilerde yakıt olarak ondan sonra ise askeri araştırmalarda kullanılır (özelikle motor). Ay'da radar atm olayına daha çok var onu açıklamasam olur. Ama puanınız 50k'yı geçtikten sonra deut. sııntısı çekmeye başlarsınız. Aynı zamanda en pahalı hammaddedir. Çoğunlukla 2metal=1Kristal=0.5deut. ve ya 2metal=1,5kristal=0,75deut ve ya buna yakın değerler kullanılır.

Solar Enerji Santrali:

Ogame'nin Tanımı:
Madenlerin ve Sentezleyicinin enerji ihtiyaçlarini karsilayabilmek için çok büyük Solar Enerji Santrallari yapmak lazim.Fabrikalar büyüdükçe , isik enerjisini elektrik enerjisine çeviren fotovoltaj hücreyle kapli yüzey alani büyür.Solar Enerji santralleri gezegenin enerji ihtiyacini karsilamak için gerekli olan en önemli binalardir.

Benim Tanımım:
Solar enerjiden çok enerjinin tanımını yaparsam daha iyi olcak... Enerji harcana bilen bir şey değildir, stoklanamaz bir taraftan üretilir diğer taraftan yenir[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]... Yani sizin 5000 enerjiniz var sizin 5000 enerji limitiniz vardır, enerjiyi bir tek madenler kullanır, birde ilerde yapacağımız Gravitasyon Araştırmasında kullanacağız. Fazla ayrıntıya girmicem çünkü en çeşitli kaynaklardan birisidir ve girersem çıkamam...[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Diğer binaları şimdilik açıklamaya gerek olmadığını düşünüyorum. Bir hafta içinde tüm binaları açıklarım merak etmeyin...
Başlangıç Stratejileri

Temeli sağlam atmakta yarar var. Eğer doğru stratejiyle başlamazsanız ileride çok pişman olursunuz ve herzaman bir adım geride kalırsınız... Hep bunun sıkıntısını çekersiniz... O yüzden lütfen bu taktiklerden canınızın çektiğini değil, sizin yoğunluk durumunuza göre olanı seçin...
S= Solar Enerji Santrali
M= Metal Madeni
K= Kristal Madeni
D= Deuterium Sentezleyicisi

Akıncı

Eğer oyuna eteri kadar zaman ayırabilceğinizi düşünüyorsanız bir kere daha düşünün[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Eğer SBS, OKS, YDS, KPSS, ÖSS, VSS. cinsi bir sınava hazırlanıyorsanız bu bir hayal... Eğer işiniz varsa yine hayal[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]... Ancak eğer masa başı bir işiniz önünzde de internete bağlı bir PC'niz ve sizi gözetlemeyen bir patronunuz varsa çook iyi olur... Bu taktik en çok kullanılan dolayısıyla da en çok tökezlenen taktiktir. Aslında benim açtığım hesapların %80'i filocu çünkü son 10 senedir bilgisayar tamirciler ve internet cafelerde çalışıyordum... Neyse fazla uzatmayalım işte taktik tata-tatammm[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]: S1 M1 M2 S2 M3 K1 S3 M4 K2 S4 D1 S5 M5 K3 gerisi benim kendi açtığım hesapta bunları yapıncaya kadar[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]...

Kademeci

Eğer sınavlara hazırlanıyosanız patronunuz cingöz ise ve etrafta dört dönüyosa PC'yi güne bir saatten fazla açamıyorsanız işte size göre bir taktik... Ama unutmayın ki bu taktikle gelişim daha yavaş olsa bile neinde sonunda gelişçeksiniz; acıı ama; gerçek!!![Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Ve geliştikten sonra da artık oyuna çok fazla vakit ayırmanız gerekecek noobtan çıktan sonra filocular sizi hazır hammadde deposu gibi görecek oyüzden savunmayı aşırı şekilde basmalısınız...
İlk 2-3 gün yapmanız gerekenler: S1 M1 M2 S2 M3 K1 S3 M4 K2 S4 D1 S5 M5 K3
Kademeciler için NOOB Kalkanı ( 5000 puanı aşıncaya kadar üzerinizde olan koruyucu meleğiniz, geyiği kesersek 5000 puanın üstünde birisi asla noob kalkanı olan birisine saldıramaz. Eğer 5000'den aşağıysa da yalnızca kendisiyle hemen hemen aynı puanda ( +/- %5) olanlara saldırabilir.) çok ciddi bir nimettir. Ve bunu gerektiği gibi kullanmazlarsa bir daha çok zor gelişirler... Kademeciler ilk başlarda araştırma ve askeri güce önem vermezler 1-2 K puanları olduğunda ancak savunma yapmaya başlarlar ve neredeyse hiç gemi basmazlar...

Kafana göre[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Boş vaktiniz var ama bir oyuna fazla vakit ayırmak istemiyorsunuz, işte bu taktik tam size göre bir taktik. Burada noob koruması varken sırf kademeci giip sonr yavaaş yavaaaş filocuya doğru kayıp tam ortada dengelemek gerekiyor (bu dengeleme noktası enaz 25k puan olmalı, nekadar geç dengeleme=okadar iyi hesap). İşte size 3-4 günlük program:
S1 M1 M2 S2 M3 K1 S3 M4 K2 S4 D1 S5 M5 K3 taktik hep aynı önce metal 20 kristal 18 deut 16 sonra aradaki farkları koruyarak madenleri geliştirmek. Size zor gelicek ama bu 20-18-16 seviyelerine eğer noob'tayken ulaşırsanız gerisi sizin için çok kolay. Ama 20-18-16'ya gelinceye kadar sakın savunmayı aksatmayın ve de R.Atar + H.Lazer dışında bişey basmayın. Bence ilk 3 günde hiç savunma basmayın.

Bence Denemeyin

Bu taktiği fazla açıklamıcam kabaca tüm gün evde oturup ogame oynamaktan ibaret bir taktik... İşte ilk 1, 2 ve ya 3 (gün size göre değişir) : S1 M1 M2 S2 M3 M4 S3 K1 K2 S4 M5 D1 S5 M6 K3 S6 D2 D3 S7 K5 D4 S8 D5
Bence ilk başta bu taktik çok saçma çünkü; zaten ilk gün hammadde azlığından dolayı S1 M1 M2 S2 K1 anca yapıyoruz. Bizim elimizn altında zaman var hammadde yok, yani yarın birikmesini beklesek öyle bassak madenleri daha yararlı... Bu taktiğin güzel yanı kendinizden %30 daha fazla puana sahip herhangi bir oyuncuyu yenebilme ve yağmalaya bilme potansiyelinizin oluşu. Neden potansiyel dedim? Çünkü tam olarak saldırı savunma taktiklerinizin oluşması için ordunuzu en az 3 kez kaybetmelisiniz. Şimdi siz bilerek yapmayın sakın bunu... Deneme YAMILMA yöntemiyle öğrenme en iyisi...

Bu seferki blog çok uzun oldu okurken sizi sıktıysa özür dilerim. Ama ayrıntılı olarak yazmaya çalıştım. Neden bilmiyorum? Nasılsa bunu en fazla 5 kişi okuyacak[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Eğer biri beni takip ediyorsa lütfen yorum yazsın bişeyler yapsın yaf...
Bizim ittifaktakilerin de katısıyla yazıyorum bunları...
Neyse kalın sağlıcakla[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

</TD></TR></TABLE>

Neden en çok oynanıyor
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» neden
» neden???????